TravelTalia logo
België > Provincie Luxemburg > La Roche-en-Ardenne
Be > Provincie Luxemburg > La Roche-en-Ardenne

kasteel van La Roche-en-Ardenne

Kaart en locatie van kasteel van La Roche-en-Ardenne
kasteel van La Roche-en-Ardenne Het kasteel van La Roche-en-Ardenne is een hoogteburcht gelegen in de Belgische stad van La Roche-en-Ardenne in de provincie Luxemburg. Het is een iconisch beeld van deze provincie gelegen op een rotsachtige heuvel met uitzicht op een bocht in de Ourthe.

Het kasteel werd gebouwd op de ruïnes van een Keltisch oppidum. Menselijke aanwezigheid dateert uit het Neolithicum. De Romeinen vestigden er later een versterkt kamp. Aan het begin van de zevende eeuw bouwt Pepijn van Landen, hofmeier van koninkrijk Austrasië een villa op dezelfde plaats.

In 844 bouwt Adelard, Heer van La Roche, de eerste burcht. Na de dood van Henri de la Roche in 1152, wordt het graafschap doorgegeven aan Hendrik I van Namen, graaf van Namen en na zijn dood in 1196 aan zijn dochter Ermesinde II van Namen en daarmee aan de graven van Luxemburg. In de veertiende eeuw mogen de inwoners van La Roche-en-Ardenne van Jan de Blinde, graaf van Luxemburg, hun stad beschermen door een muur en torens te bouwen die ook de verdediging van het kasteel versterkten.

Lodewijk XIV van Frankrijk laat het kasteel tussen 1681 en 1688 verder versterken en verbouwen door een leerling van Vauban. Het kasteel werd echter overhandigd aan de geallieerden, overwinnaars van de Spaanse Successieoorlog, die het kasteel verwaarloosden. In 1721 wordt het kasteel ernstig beschadigd door een brand na een blikseminslag. Jozef II van Oostenrijk ontmantelt vervolgens het kasteel. Het werd verder beschadigd door vandalen in de negentiende eeuw en onderging een zwaar bombardement in december 1944 tijdens de Slag om de Ardennen.

Website kasteel van La Roche-en-Ardenne >
Facebook Deel op Facebook >
kasteel van La Roche-en-Ardenne op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in La Roche-en-Ardenne! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Een specialiteit van La Roche is het blauwe aardewerk, of de Grès de La Roche. In dit museum kan je de oude houtovens, de fabriek en de ateliers bezoeken en ontdek je de lange weg van klei tot aardewerk. Ook voor kinderen is dit een leuk mu...
Dit museum herdenkt de slag om de Ardennen, ingezet op 16 december 1944. Op drie verdiepingen staan meer dan 120 Amerikaanse, Engelse, Schotse en Duitse soldaten in gevechtsuitrusting. Het museum heeft ook een grote collectie wapens (licht ...
Plaats voor een 30 tal wagens. Je kan er gratis parkeren.
Boswandeling in de bossen rond La Roche en Ardenne. Als je wenst kan je op de wandeling ook nog even het wildpark bezoeken want we passeren er vlakbij.
Op 2 km van het centrum van La Roche ligt het Wildpark. In een buitengewoon kader leg je al wandelend het parcours af en kom je oog in oog te staan met wilde dieren uit de Ardense bossen. Everzwijnen, wolven, lynxen, herten, bizons, uilen, ...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!