TravelTalia logo
Frankrijk > Marne (Champagnestreek) > Reims
Fr > Marne (Champagnestreek) > Reims

Palais du Tau

Kaart en locatie van Palais du Tau
Palais du Tau Het Paleis van Tau (Frans: Palais du Tau) is het aartsbisschoppelijk paleis in de Franse stad Reims. In 1991 werd het Paleis van Tau samen met de kathedraal van Reims en het voormalige klooster van Saint-Remi toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het gebouw werd opgetrokken tussen 1498 en 1509 en gedeeltelijk herbouwd in 1675. De Franse koningen, die in de kathedraal van Reims gekroond werden, verbleven er gedurende de kroningsfeesten.

De grote zaal (Salle du Tau), waar de koninklijke banketten gehouden werden, heeft een immense stenen haard uit de 15e eeuw. Verder bevinden zich hier medaillons met de aartsbisschoppen van Reims en 14 portretten van koningen die in Reims gekroond werden. Ook de overige ruimten in het paleis zijn rijk versierd. De kapel van het paleis heeft twee verdiepingen, waarvan de bovenste nog in gebruik is. In de kapel en de Salle du Tau hangen wandtapijten uit de 17e eeuw.

Tegenwoordig is het gebouw in gebruik als museum. Een van de topstukken is de gouden "talisman van Karel de Grote" uit de negende eeuw.

Facebook Deel op Facebook >
Palais du Tau op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Reims! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Reims is een kathedraal uit de 13e eeuw in de Franse stad Reims. Het is één van de voornaamste gotische bouwwerken van Frankrijk. De kathedraal is historisch van belang omdat hier de koningen van Frankrijk we...
Op uitnodiging van Albéric de Humbert komen de broeders naar Reims. Ze hadden echter geen gebouwen tot de naastgelegen abdij hun grond schonk.
In 1794 opgericht en de collectie groeide gestaag in de 19de en 20ste eeuw. Grote collectie van meesterwerken uit de 16de tot 21ste eeuw.
Het Reims die we bezoeken is het historische Reims. Als je Reims wenst te bezoeken voor haar champagnehuizen, kies je beter enkele huizen uit want per champagnehuis ben je al vlug 1 of 2 uur kwijt. Een echte stadswandeling tussen champagneh...
In 1757 aangelegd ter ere van Louis XV. Het plein ademt nu dan ook nog de grandeur van de 18de eeuw uit.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!