TravelTalia logo
Frankrijk > Marne (Champagnestreek) > Reims
Fr > Marne (Champagnestreek) > Reims

Stadhuis van Reims

Kaart en locatie van Stadhuis van Reims
Stadhuis van Reims De gemeenteraad kocht in 1499 een pand aan de toenmalige Paardenmarkt. Voor deze aankoop kwam de gemeenteraad op verschillende plaatsen samen.

Dit gebouw bleek al vlug te smal maar een gebrek aan geld stelde een nieuwbouw uit. Het was pas toen 22.000 verkocht werden er vcoldoende in kas was.

De bouw startte dan ook pas in 1627 maar de eerste vleugel was al na één jaar klaar. De gevel zou bijna 10 jaar langer op zich doen wachten.

In 1823 werd de hoektoren bijgebouwd en in 1863 werden de laatste 2 vleugels toegevoegd.

Facebook Deel op Facebook >
Stadhuis van Reims op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Reims! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Open van 7 uur tot 1 uur 's anachts. Open van maandag tot en met zaterdag. 1 uur parkeren: gratis Reken daarna op max 50 cent per uur. Maximum dagtarief is 16 Euro.
dit paviljoen is één van de weinige overblijfselen uit de Renaissance architecteur in Reims. Het werd in 1565 gebouwd door Nicolas de Pâris seigneur de Muire.
Het Hôtel Le Vergeur dateert uit de dertiende, vijftiende en zestiende eeuw. De geschiedenis van Reims is in dit museum in beeld gebracht. Meerdere kamers zijn ingericht met de meubels van de laatste bewoner, baron Hugues Krafft. Hij stierf...
Deze zuilengalerij was het noordelijke deel van het Romeins forum dat het centrum van de stad aangaf. De bouw wordt geschat rond de 3de eeuw en werd, zoals vele gebouwen, vernietigd tijdens de vele invasies in de 4de eeuw.
De fontein werd gemaakt om de slagers die verspreidt waren over de stad na het verdwijnen van 'hun' wijk de terug samen te brengen. De fontein werd meerdere keren verplaatst tijdens de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog
In deze overdekte markt uit 1927 zijn er elke week 3 markten. Op woensdag, vrijdag en zaterdagmorgen. Er zijn ook vele restaurantjes in de buurt maar let er wel op dat het hier op zondag een pak rustiger is en vele restaurants gesloten ...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!