TravelTalia logo
Belgiƫ > Vlaamse Ardennen > Geraardsbergen
Be > Vlaamse Ardennen > Geraardsbergen

Stadswandeling Geraardsbergen (3,4KM)

Stadswandeling Geraardsbergen (3,4KM)Kaart en locatie van Stadswandeling Geraardsbergen (3,4KM)
Naast de alom bekende Muur van Geraardsbergen en haar Kapel passeren we met deze wandeling ook de Schelde en het centrum van Geraardsbergen met oa het stadhuis, Manneken Pis en enkele musea.

Deze wandeling is licht heuvelachtig dus neem je tijd.

Facebook Deel op Facebook >
Stadswandeling Geraardsbergen (3,4KM) op de kaart >
Hoogteprofiel
102 Hoogtemeters
Downloads voor Stadswandeling Geraardsbergen (3,4KM)
wandelingen & reisgidsen? Ook in Geraardsbergen! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Oorspronkelijk stond hier de 12e-eeuwse Capelle van Onze Lieve Vrouw ter Maerct. In de 16e eeuw werd ze vergroot en kreeg een gotisch uiterlijk dat sterk lijkt op dat van de kerk anno 2012. De beeldenstormers hielden hier in 1566 huis. Tijd...
Het vroegere Manneken-Pismuseum werd volledig omgebouwd tot een fonkelend infokantoor en streekmuseum. Kom op een multimediale manier alles te weten over Geraarsbergen en de Vlaamse Ardennen.
Deze fontein en bron op de Grote Markt, voor het stadhuis, is een replica van de oorspronkelijke fontein die in 1930 werd verhuisd. Reeds in de 14e eeuw wordt een bron vermeld.
Dit gotisch gebouw uit de 14de eeuw werd door de eeuwen heen verschillende malen zwaar toegetakeld maar telkens opnieuw gerestaureerd. De trap werd pas eind 19de eeuw toegevoegd.
Het Manneken Pis van Geraardsbergen is een bekend beeldje in Geraardsbergen. De inwoners van Geraardsbergen plaatsten het beeld van een plassende jongen in 1459 op een fontein, ter vervanging van een door Gentenaars gestolen beeld van een l...
De vestigingstoren De Dierkost was en in de 13de eeuw een belangrijk element van de stadsomwalling in Geraardsbergen. In de 19de eeuw werd De Dierkost hersteld terwijl de stadsmuren gesloopt werden.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!