TravelTalia logo
TravelTalia > Belgiƫ > Westhoek

Weekendje Westhoek: 3 dagen in de Westhoek

De Westhoek leent zich perfect om enkele dagen te bekomen van je dagelijkse sleur: niet ver en je vind er enkele leuke stadjes gecombineerd met prachtige natuur.

Waar verblijf je best: Ieper, Veurne, Poperinge of buiten de stad?

De meest voor de hand liggende verblijfplaats is natuurlijk Ieper. Goed centraal gelegen en eenvoudig te bereiken via de A19. Er zijn verschillende hotels in Ieper en hun prijs schommelt tussen de 100 en 160 EUR per nacht. Ben je niet zo tuk op het overnachten in een stad, dan kan je ook kiezen voor een hotel midden in de Westhoekse natuur zoals Hotel Driekoningen of de Schoorbakkehoeve. Beiden hebben een restaurant en bar ter beschikking voor hun gasten.


Een oplossing tussen de twee is een verblijf in de stad Veurne. Dit stadje heeft verschillende mooie bezienswaardigheden en door haar ligging dicht bij de kust, ook een handige uitvalbasis als je nog twijfelt hoe je het weekend zal vullen.

Als laatste mogelijkheid nemen we Poperinge. Iets kleiner dan Ieper maar even rijk aan restaurants en bezienswaardigheden. Je kiest voor Poperinge als je wenst te wandelen of fietsen in de Westhoek . Een uitstapje over de Franse grens behoort ook zeker tot de mogelijkheden en dan raden we zeker Cassel aan.

Hotels in de Westhoek >

Leuke alternatieven voor een hotel zijn een B&B in de Westhoek of een vakantiehuis in de Westhoek. Hou er dan wel rekening mee dat je best enkele weken op voorhand reserveert.

Welke steden mag je niet missen de Westhoek

Dat Ieper niet op ons lijstje mag ontbreken klinkt logisch al kan je deze stad ook eens bezoeken als daguitstap. Daarom kiezen we eerder voor steden zoals Veurne, Lo en Poperinge als must-see. Mocht je in Ieper overnachten dan mag je Poperinge van de lijst schrappen. Diksmuide is volgens ons vooral interessant als je de IJzertoren en De Dodengang wenst te bezoeken. 

Natuurgebieden in de Westhoek

De Westhoek heeft twee regio's die echt eigen zijn aan dit stukje België: De Moeren en het Heuvelland. De Moeren zijn vlak, open en de natuur speelt hier een vrije rol. Het heuvelland is net het tegenovergestelde: een zachtglooiend landschap met enkele prachtige bossen. 

Beide regio's vergen een goede basisconditie als je denkt aan een fietstocht. Ben je niet de persoon die wekelijks 50 km in de benen heeft, dan raden we aan om te kiezen voor een elektrische fiets. Wandelen kan natuurlijk ook perfect.

Wandelen in de Westhoek

Als je de benen wenst te strekken is de Westhoek een uitgelezen regio: je kan kiezen tussen steden met geschiedenis of open natuur. We hebben onder meer stadswandelingen in Veurne, Ieper of Diksmuide. Wens je liever de natuur in te gaan kan je kiezen tussen een golvende wandeling in het Heuvelland (Kemmelberg) of een vlakke wandeling in de Moeren.

Wandelen in de Westhoek >

Hoe deden wij het: 3 dagen Westhoek?

We overnachten in Ieper omwille van haar bereikbaarheid en grote keuze aan hotels. De avond van onze aankomst gingen we enkel het stad in om een restaurant te bezoeken op de Grote Markt. Jawel, de werkweek zit aardig in de kleren. 

Dag 2: ontbijten doen we in ons hotel en trekken daarna richting Diksmuide om  de IJzertoren en De Dodengang te bezoeken. Rond 11 uur stappen we terug de auto in en stellen de gps af op Veurne. Via de stadswandeling van 3KM verkennen we Veurne. In Veurne kochten we een belegd broodje en enkele drankjes die we in het Stadspark opaten. Je kan ook een lichte lunch of snack kiezen in één van de restaurants of tavernes natuurlijk maar dan sla je de volgende stap best over. 

We zetten nu reeds de terugweg in richting Ieper maar stoppen nog geen 15KM verder in Lo om ook hier een korte wandeling te maken. In plaats van iets te drinken in Lo rijden we naar de Abdij Brouwerij Sint Sixtus om hun bekende Westvleteren bier te nuttigen.

Genoeg gezien en gewandeld voor vandaag dus eens terug in Ieper, welke we reeds enkele malen bezochten, zoeken we alweer enkel een restaurant en deze keer doen we dit in de buurt van de Vismarkt.

Dag 3: Onze laatste dag dus geen zwaar programma: enkel een natuurwandeling op en rond de Kemmelberg alvorens huiswaarts te trekken.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Westhoek! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!