TravelTalia logo
TravelTalia > Belgiƫ > Belgische Kust

Beelden aan de kust of zee ( Beeldenpark - Beaufort)

Reeds sinds 2003 wordt er om de drie jaar een kunstproject georganiseerd aan de Belgische Kust onder de naam Beaufort. Er zijn veel beelden die je nog steeds op strand of in een kuststad gratis kan bezichtigen. Ontdek waar!

Beeldenpark – Beaufort


Beaufort is een samenwerking tussen de vzw ku(n)st en het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst (PMMK) dat tegenwoordig door het leven gaat als Mu.ZEE. Het project begon in 2003 met "2003 Beaufort: kunst aan zee". Toen werden in 9 kustgemeenten kunstwerken opgericht. In het PMMK (Museum voor Moderne Kunst aan zee) in Oostende liep gelijktijdig het project "Marines in confrontatie". Waarbij bekende kunstenaars zorgden voor werken rond het thema "de zee". Sinds de tweede editie (2006) is er een opsplitsing tussen Beaufort outside en Beaufort inside.

Beaufort outside

Bij Beaufort outside worden kunstwerken op buitenlocaties in elke Belgisch kunstgemeente geplaatst. Deze werken zijn voor iedereen gratis te bezoeken. Een deel van de werken worden na het project weer weggehaald andere worden door de gemeente aangekocht en blijven staan. Bij de eerste editie was er tamelijk veel vandalisme op de werken, in de editie van 2006 was daar weinig last van.


Beaufort inside

Bij Beaufort inside worden andere werken van de kunstenaars die deelnemen aan Beaufort outside tentoongesteld in een binnenlocatie. Daarnaast loopt de "2006Beaufort schildersroute" waarvoor verschillende kerken en kapellen worden omgedoopt tot de tijdelijke thuishaven van hedendaagse schilderwerken.


Waar vind je de beelden nu nog terug?


Niet alle beelden die deel uitmaakten van het Beeldenpark / Beaufort zijn op dit moment nog te bezichtigen. De kunstwerken die je wel nog kan bezichtigen, hebben we gebundeld.

Baby's van David Cerny (Blankenberge) >

I can hear it - Ivars Drulle (Nieuwpoort) >

Le Vent souffle où il veut - Daniel Buren (Nieuwpoort) >

Saquendo nuestra historia - Brigada Ramona Parra (Oostende) >

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Belgische Kust! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!