TravelTalia logo
Tunesië > Oostkust van Tunesië > Carthago
Tu > Oostkust van Tunesië > Carthago

Het antieke Carthago

Het antieke CarthagoKaart en locatie van Het antieke Carthago
Carthago is een stad met een rijke geschiedenis. Zoals wel vaker verschillen de legenden en mythen nogal sterk van de feiten. Zo bestaat de legende dat de oorsprong van de stad gezocht moet worden bij prinses Dido.

Volgens de feiten werd Carthago hoogstwaarschijnlijk in de 9de eeuw voor Christus gesticht door Feniciërs op de Byrsa heuvel. De 'nieuwe stad' had een uitermate strategische ligging en ontwikkelde zich al snel tot een belangrijke zeemacht. Een confrontatie met de Romeinen leidde tot een langdurige veldslag: de drie Punische oorlogen.

Bij de Carthageners was een van de belangrijkste figuren Hannibal. Hij trok, samen met 40.000 man en talrijke olifanten door de Alpen om Rome aan te vallen. Hannibal werd verslagen en uiteindelijk werd Carthago door de Romeinen ingenomen. In 146 voor Christus werd Carthago volledig verwoest door de Romeinse legioenen. Nadien werd de stad opnieuw opgebouwd, ditmaal door de Romeinen. Ze slaagden in hun opzet want de stad werd, na Rome, de tweede grootste. Carthago werd bovendien de hoofdstad van de provincie die de Romeinen Africa noemden.

De ruïnes van het antieke Carthago liggen verspreid over een groot terrein. Deze restanten liggen op ongeveer 15 kilometer van de hoofdstad Tunis. Je kan heel wat archeologische vindplaatsen via de metro (TGM) bereiken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de tophet, de restanten van de Punische havens, het Romeinse amfitheater, de cisternen, het theater en de thermen van Antonius.

De tophet is een van de oudste plaatsen van Carthago. Op deze heilige plaats vind je heel wat eeuwenoude 'grafzerken' die door de mensen neergezet werden als bekrachtiging van hun verzoek. Daarbij werden urnen geplaatst waarin hun offer stak. Heel wat van deze heilige beelden en urnen bevinden zich tegenwoordig in het nationaal museum van Carthago.

In het antiquarium kan je de maquettes bewonderen van hoe de handels- en marinehaven er ooit uitgezien hebben. Vooral de ronde marinehaven was een architectonische meesterwerk.

Van het Romeinse amfitheater zijn hoofdzakelijk de fundamenten bewaard gebleven. Toch wijst de omvang van het terrein op de grootte die dit amfitheater ooit moet gehad hebben.

De thermische baden van keizer Antonius zijn een van de grootste badcomplexen die de Romeinen gebouwd hebben. In de buurt vind je de resten van een basiliek en een begraafplaats.

Carhago staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Facebook Deel op Facebook >
Het antieke Carthago op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Carthago! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Op de Piazza di Porta Ravegnana staat het mooie gotische gebouw van de Mercanzia dat uit 1384 dateert. In het midden van het plein staan de beroemde scheve torens: de Due Torri. Deze historische symbolen uit de 12de eeuw zijn uit baksteen o...
Op de beroemde Piazza Santo Stefano huist het legendarische Complesso Basilicale Stefaniano dat opgericht werd door Petronio, de patroonheilige van de stad. Dit unieke, religieuze complex dateert uit de 5de eeuw en werd gebouwd op de restan...
Deze kerk staat op de Piazza Malpighi en is zeker een bezoek waard vanwege zijn prachtige architectuur. De magnifieke 13de eeuwse kerk heeft zijn romaanse façade behouden, maar het interieur heeft meer gotische invloeden. De kerk heeft ...
Dit museum huist op de bovenste verdieping van het 14de eeuwse Palazzo d'Accursio, gelegen op de Piazza Maggiore. Giorgio Morandi (1890–1964) was één van de beroemdste hedendaagse kunstenaars. Het museum bestaat uit een collectie beschilder...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!