De trappen behoren bij de kerk Trinitá dei Monti die in opdracht van Lodewijk XII is gebouwd. Al in de 17de eeuw wilden de Fransen deze kerk verbinden met het plein beneden waar de Spaanse ambassade was gevestigd (vandaar ook de naam Piazza di Spagna). Dit plan werd echter tegengehouden, omdat het ontwerp een prominente plaats voor een standbeeld van Lodewijk XIV behelsde. In 1723 benoemde Paus Innocentius XIII de Italiaanse architect Francisco de Sanctis die een ontwerp presenteerde dat voor zowel de Fransen als de Paus acceptabel was. Het beeld voor Lodewijk XIV kwam daar niet op voor.
In de lente zijn de trappen voorzien van veel bloemen. Op 8 december - het feest van Maria Onbevlekt Ontvangen - brengt de paus traditioneel een bloemenhulde aan het Mariabeeld aan de voet van de Spaanse Trappen.
Bovenaan de trappen komt men op de Pincio. Vlakbij is de Villa Medici uit de 16e eeuw en het park Villa Borghese met het museum Galleria Borghese. Rechts van de trappen, van onderen gezien, is het sterfhuis van de Engelse romantische dichter John Keats, die daar in 1821 overleed. Daarin is nu een museum gevestigd met Keats-memorabilia.
De trappen zijn gebouwd tussen 1723 en 1725, met geld van de Frans ambassadeur Étienne Gueffier. De stijl van de Trappen wordt als één van de mooiste voorbeelden van de vroege Rococo in Rome gezien.
Op 16 januari 2008 liet de kunstenaar Graziano Cecchini duizenden ballebak-ballen van de Trappen afvallen, als stunt. Hiermee volgen de Spaanse Trappen de Trevi-fonteinen, die door hem beschilderd werden. Deel op Facebook > Piazza di Spagna - Spaanse trappen op de kaart >
2,2 euro per uur
Maximum 18 euro per dag
Groot en geen liften (kinderwagens, rolstoelen... opgelet dus)
Er is ook zo goed als geen ondersteuning aanwezig bij eventuele problemen of vragen. Soms zijn niet alle uitgangen geopend (dalur...
Rome werd niet in één dag gemaakt zegt men wel eens. Wel dan is het logisch dat we 10 km nodig hebben om de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome te bezichtigen.
Ook deze stadswandeling is een luswandeling en je kan instappen waar ...
Piazza Barberini is een groot 16e-eeuws plein in het centrum van de Quirinaal in Rome. Het plein heet zo naar het Palazzo Barberini dat er vlak bij ligt.
Op het plein staat de Fontana del Tritone. Van 1632 tot 1822 stond er ook nog een a...
Het Mausoleum van Augustus was het mausoleum (praalgraf) dat keizer Augustus voor zichzelf en zijn familie in Rome liet aanleggen.
Augustus liet het mausoleum bouwen in 28 v.Chr. aan de oever van de Tiber, aan de noordelijke rand van het M...
De Trevifontein, welke als decor diende voor de badende actrice Anita Ekberg uit de film ‘La Dolce Vita’ is de meest gekende, geliefdste en meest gefotografeerde fontein uit Rome. De mythe zegt dat als je een muntstuk over je linkerschouder...
De Ara Pacis (Latijn, "Altaar van de Vrede") of Ara Pacis Augustae ("Altaar voor de Augusteïsche vrede") is een altaar in Rome dat is gewijd aan de vrede. De personificatie van de vrede wordt afgebeeld als de Romeinse godin Pax. Het is inge...