TravelTalia logo
Belgiƫ > Leiestreek > Deinze
Be > Leiestreek > Deinze

Veer

VeerKaart en locatie van Veer
Onbemand veer dat wandelaars of fietsers zelf vlot kunnen gebruiken om aan de andere kant van het water te komen. Het veer bedienen vergt zo goed als geen inspanning en is ook een leuk intermezzo voor de kinderen.
Facebook Deel op Facebook >
Veer op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Deinze! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Vosselare Put stelt zich tot doel iedereen de mogelijkheid te geven om in evenwicht met de natuur en in degelijke omstandigheden te zwemmen en te recreƫren in het openlucht zwemdomein aan de oude Leiemeander gelegen aan de Kleine Pontstraat...
Het bedrijf werd opgericht rond 1880 door Kamiel Filliers, die toen een vergunning kreeg om jenever te stoken op zijn boerderij. Zodoende kon hij het eigen gekweekt graan in de winter verwerken tot jenever. De uitbating kwam er in de plaats...
Met deze wandeling stappen we langs de Leie in haar volle glorie: kronkelend glooiend in landelijke vergezichten. Tof is ook dat we hier een onbemand veertje gaan gebruiken om aan de andere kant van de Leie te komen.
Wens je autoluw van Deinze naar het kasteel van Ooidonk of zelfs tot Latem /Deurle te komen? Gebruik dan de trekweg langs de Leie.
In 1861 groef men een doorsteek van 100 meter om zo 5 km aan bochten uit te sparen. Op dit stuk werd een stuw en een sluis gemaakt. De sluis is perfect bewaard en wordt nog steeds met de hand bediend.
Het kasteel van Ooidonk biedt veel mogelijkheden tot rustig genieten maar ook dit stukje natuur kan op veel belangstelling rekenen. Langs onverharde padjes kom loop je naar de Leie enomliggende weilanden.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!