TravelTalia logo
België > Romaanse Land > Ittre
Be > Romaanse Land > Ittre

Brouwerij Boon

Brouwerij BoonKaart en locatie van Brouwerij Boon
Brouwerij Boon, vroeger bekend als Brasserie de Saint Roch, is een Belgische brouwerij met een capaciteit van circa 10.000 hl per jaar. Ze werd opgericht als brouwerij-stokerij omstreeks 1680 door J. B. Claes en is gelegen in het Vlaams-Brabantse dorp Lembeek, deelgemeente van de stad Halle.

Het bedrijf, waar voor het eerst in 1860 door ene Louis Paul Kriek werd gebrouwen, kwam in handen van de familie Boon toen de huidige bedrijfsleider Frank Boon de gebouwen kocht in 1978. Er is dan ook geen link met de Vlaamse auteur Louis Paul Boon, die van 1930 tot 1940 voor Brouwerij Zeeberg te Aalst werkte.


Website Brouwerij Boon >
Facebook Deel op Facebook >
Brouwerij Boon op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Ittre! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Deze parking is eenvoudig te bereiken en ligt aan punt waar acht dreven samen komen. Vandaar de naam nvdr. Rij sowieso via de E19 - R0 want sinds 2015 is er geen doorgang meer via het noordelijke deel van het Hallerbos.
Aangename wandeling in het Hallerbos die alle facetten van het bos tot hun recht laten komen. Doe je deze wandeling in het voorjaar dan heb je een unieke kijk op de bloeiende hyacinten. De bloei is op haar mooist in april en mei. Afhanke...
Leuk en gezellig dorpje die het moet hebben van zijn Schandpaal en watermolen. Perfect doel met de fiets of een korte tussenstop als je met de wagen onderweg bent.
Het Hallerbos is een bos met een oppervlakte van 552 ha ten zuidoosten van Halle (511 ha op Hals grondgebied). Het bos is grotendeels eigendom van het Vlaams Gewest en een klein deel van het Waals Gewest en privé-eigendommen. Het Hallerbos ...
Het grootste gebouw van dit park is het kasteel van Coloma. Het werd reeds twee maal verbouwd. Nadat het kasteel in de 16de eeuw dienst had als zetel van Leeuw, werd Charles-Vital de Coloma in het midden van de 18de eeuw eigenaar van het...
De Smederij & Museum of de "Smederij van het Geluk" is de laatste overlevende van 8 smederijen die destijds actief waren in het dorp. Ze toont de sfeer van het werk dankzij de verschillende uitrustingen.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!