TravelTalia logo
België > Leiestreek > Deinze
Be > Leiestreek > Deinze

Recreatiedomein De Brielmeersen

Recreatiedomein De BrielmeersenKaart en locatie van Recreatiedomein De Brielmeersen
Adres: lucien matthyslaan, 9800 Deinze
Op slechts 100 meter van de markt van Deinze ligt De Brielmeersen. Met een omvang van 40 hectare spreekt het voor zich dat De Brielmeersen een ware trekpleister is. Dankzij de dierentuin zijn het vooral gezinnen met jonge kinderen die rondslenteren op de natuurlijke paden. Nu en dan passeert er ook een jogger die de paadjes gebruikt als Finse piste.

Dierentuin
Verwacht geen Afrikaanse roofdieren in de dierentuin van De Brielmeersen. Het zijn eerder Europese zoogdieren en vogels waar je kan van genieten. Laat je echter niet misleiden want de dierentuin is meer dan de moeite waard! Met onder andere Dexterrunderen, edelherten, Moeflonschapen, Zwartblesschapen, dwerggeiten, ezeltjes en een waar Belgisch trekpaard heb je ogen te weinig.

Ook enkele vogelsoorten kijken je aan: Bergeenden, Bonte kraai, Roek, Emoe, reigers, uilen en meerdere waadvogels zoals de Grutto, Kievit, Kluut en Scholekster.

Thematuinen
In 2008 werd Deinze laureaat van de wedstrijd “Groene gemeente” door het aanleggen van thematuinen in De Brielmeersen. Je wandelt door een kruidentuin van 165m², een 300m² grote rozentuin en een Prairietuin van 400m².

Verder heb je er ook nog een bamboetuin, heksentuin en een waterspeeltuin.

Recreatie
De Brielmeersen zou natuurlijk geen recreatiedomein zijn mocht het niet de nodige faciliteiten hebben ter ontspanning van zijn bezoekers. zo heb je bijvoorbeeld:

- Tennisvelden
- Basketbalvelden
- Beachvolleybalveld
- Speelterein
- Minigolf
- Voetbalvelden ( het oefenterrein is echter voorbehouden aan KMSK Deinze )
- Petanque ( verlicht en eventueel verwarmd )

Buiten de minigolf zijn alle terreinen gratis te gebruiken al dien je soms wel te reserveren.

Enkele wetenswaardigheden:

Het recreatiedomein is dagelijks vrij toegankelijk:
- van maart t.e.m. oktober: van 8 u. tot 22 u.
- van november t.e.m. februari: van 8 u. tot 18 u.

Fietsen zijn enkel toegelaten van 8 u. tot 12 u.
Honden zijn niet toegelaten.

Tel. en fax +32 (0)9 380 87 37
brielmeersen@deinze.be

Website Recreatiedomein De Brielmeersen >
Facebook Deel op Facebook >
Recreatiedomein De Brielmeersen op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Deinze! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Wandelen langs de Leie in door de Brielmeersen met haar kleine dierentuin en waterpartijen. Deze wandeling is niet alleen leuk in de zomer. Door de ondergrond en haar ligging op één km van het stadscentrum van Deinze ook perfect voor een wi...
Het museum heeft twee afdelingen, plastische kunsten en volkskunde. De afdeling plastische kunsten heeft een collectie met werken van kunstenaars die in de Leiestreek gewoond en/of gewerkt hebben, onder wie Gustave Den Duyts, Leon De Smet, ...
In Deinze stond in de 9e eeuw een eerste kerkgebouw. Poppo, abt van de abdij van Stavelot en geboren in Deinze, schonk relieken aan de kerk na zijn terugkeer uit het Heilige Land. Deze werden in een muur in de kerk ingemetseld. De huidige k...
Albert Saverys (Deinze, 12 mei 1886 - Petegem, 29 april 1964) was een van de meest vooraanstaande Belgische kunstschilders van het interbellum. Met aanvankelijk luministische (tot 1920) en later expressionistische Leiezichten te Deinze en A...
Volledig nieuw aangelegd zodat je nog beter kan genieten van de winkeltjes die Deinze rijk is. Naast vele kleine boetiekjes vind je er ook enkele grotere ketens zoals het Kruidvat en Blokker.
De oude Leiarm van Grammene is de langste van de Leiestreek en toont de meanderende Leie zoals die tot 1974 bestond.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!