TravelTalia logo
Belgiƫ > Belgische Kust > De Panne
Be > Belgische Kust > De Panne

VBNC De Nachtegaal

VBNC De NachtegaalKaart en locatie van VBNC De Nachtegaal
VBNC of voluit Vlaams Bezoekers- en Natuureducatiecentrum De Nachtegaal is de toegangspoort tot de duinen van De Panne alsook een bron van kennis en plezier.

Permanente voorstelling zee, strand en duin
Een zeer volledige voorstelling van fauna en flora aan de kust. Wat leeft er allemaal in de zee? Wat spoelt aan op het strand en wat overleefd deze aanspoeling? Wat zijn onderwaterduinen?

Op alle bovenstaande vragen wordt er vlot antwoord gegeven en prachtig in beeld gebracht zodat dit verstaanbaar is voor ieder onder ons.

Start van vele natuurwandelingen
De Nachtegaal ligt centraal in de duinen: De Westhoek, Noordhoekduinen, Calmeynbos Houtsaegerduinen en de Oosthoek zijn vlot te bereiken.

Kinderen
Er is veel aandacht besteed aan educatie voor onze jongsters maar nog belangrijker is er ook veel aandacht besteed aan amusement voor deze doelgroep. Kleurrijke tentoonstellingen met een groot doe- en aanraakgehalte, speeltuin, piratenroute, natuurtuin en zoektochten.

Wat kunnen wij dan ondertussen doen?
Een overbodige vraag die we toch gaan beantwoorden: je kan lekker meedoen! Moet je toch even op adem komen, kan je dit in de verzorgde cafetaria met zicht op de ongerepte natuur.

Website VBNC De Nachtegaal >
Facebook Deel op Facebook >
VBNC De Nachtegaal op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in De Panne! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Calmeynbos werd rond 1900 aangeplant met loof- en naaldbomen als vorm van natuurherstel maar wel met een flinke knik richting economische en recreatieve redenen. Intussen heeft het bos wel een rijke fauna en flora ontwikkeld die de IWVA pro...
Naast de Westhoek is dit het natuurgebied dat het meest tot onze verbeelding sprak tijdens ons bezoek ondanks zijn kleine omvang van 'slechts' 38 hectare. Naast de overgang van duin naar pol...
Hier vind je een permanente tentonstelling over Oceanische kunst. Deze collectie is in langdurige bruikleen van Paul Simpelaere sinds 2000. Het gebouw wordt tevens gebrikt voor kleinere, tijdelijke tentoonstellingen, concerten of poƫzieavon...
Mooi en gezellig aangelegd parkje in duinengebied. Midden in het parkje ( na een stevige klim ) is er een uitkijkpunt.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!