TravelTalia logo
België > Oostkantons > Malmedy
Be > Oostkantons > Malmedy

Huis Vinette

Huis VinetteKaart en locatie van Huis Vinette
Bovenaan de rue La Vaulx is een klein huisje, één van de oudste van Malmedy, waarschijnlijk gebouwd na de algemene brand van 1689 en gekocht in 1781 door de arme schrijnwerker Jean Vinette.

Het huis Vinette is nu het kleinste museum van de wereld, en volgens de lokale anekdoten kan men het enkel van buiten bekijken.

Door de venster ziet men de ouderwetse slaapkamer met de bedlegerige zwaar zieke juffrouw Vinette.

Deze voorstelling herinnerd aan wat zich op 16 januari 1797 voordeed. De revolutionaire franse bezetter weigerde het heilig Sacrament bij de zieken te brengen, maar er kwam een spontane reactie van de populatie, die gendarmen en soldaten trotseerde, en die de vicaris omringde in de processie. De menigte kwam bij het huis Vinette, en het meisje kreeg de laatste sacramenten voor ze overleed op 15 april van hetzelfde jaar.

Facebook Deel op Facebook >
Huis Vinette op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Malmedy! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Deze kapel in renaissancestijl werd gebouwd tussen 1755 en 1757. Ze bevindt zich op de Place du Pont Neuf, maar is momenteel niet voor het publiek open.
De Kiosk is zeer origineel versierd en dit gedurende het hele jaar.
maandag-zaterdag 9-18 u. (1,50€/u) 1 uur gratis met schijf gratis op zondagen en feestdagen
Gratis parking aan de rand van het centrum van Malmedy. Deze parking staat vlug vol dus hou rekening met uitwijken naar de expo parking als je gratis wenst te parkeren.
Deze kathedraal werd vanaf 1775 gebouwd als abdijkerk en opgedragen aan Petrus Paulus. De kathedraal bewaart de relieken van de Heilige Quirinus.
Het Malmundarium, een erfenis uit het verleden waarvan de kinderschoenen teruggaan tot 648 toen de benedictijner monnik Remaclus en enkele van zijn collega’s zich in een woeste streek vestigden. Het klooster van Malmedy en dat van Stavelo...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!