TravelTalia logo
België > Vlaams Brabant > Diest
Be > Vlaams Brabant > Diest

Lindenmolen

LindenmolenKaart en locatie van Lindenmolen
Deze molen, die vanaf 1742 maalde op de Doodsberg te Schaffen, werd door de nieuwe eigenaar Petrus Alen verhuisd naar Assent waar ze in 1887 in bedrijf werd gesteld.

In 1953 werd de molen stilgelegd en maalde men een tijd verder op elektriciteit. Felix Alen schonk de molen aan de stad Diest, hierin gesteund door de toenmalige stadsarchivaris Van Der Linden, naar wie de molen werd genoemd. Sinds 1960 staat ze op de stadswallen, dicht bij de ingang van het domein Halve Maan.

Facebook Deel op Facebook >
Lindenmolen op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Diest! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Op slechts 10 minuutjes wandelen van het centrum kan je gratis parkeren op de parking van het provinciaal domein De Halve Maan.
De Sint-Jan de Doperkerk werd opgericht in 1253. In 1264 werd ze een parochiekerk en in 1297 een collegiale of kapittelkerk. Dat is een rooms-katholieke kerk die bediend wordt door een kapittel van kanunniken. Deze konden, maar hoefden niet...
Het stadspark is hier ontstaan nadat dokter Henri Verstappen zijn huis en tuin met de getuigenheuvel en bijhorende gronden aan het stadsbestuur bij testament geschonken heeft.[1] Vanaf 1939, bij de dood van Henri Verstappen, kwam de stad Di...
De perfecte daguitstap voor het hele gezin, met speeltuinen, een openluchtzwembad met zandstrand, minigolf, waterfietsen, noem maar op.
Het Webbekoms Broek is een halfopen landschap. In het natuurgebied worden drie types open landschap onderscheiden: grasland, hooiland en rietruigte. Verder zijn er nog verspreide bosjes met vooral heel wat populieren. Deze worden in de toek...
Aan de stadsrand en in het Begijnhof kan je terecht in Gasthof 1618 voor een lekker biertje. De kaart is vrij groot en er is een gezellig terras. Je kan er ook terecht voor typische brasseriegerechten.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!