Oorspronkelijk betrof het een oliemolen. Rond 1850 werd hij omgebouwd tot graanmolen. Waarschijnlijk werd de molen op dat ogenblik een meter hoger opgemetseld. Ook de as werd met een las verlengd. In 1936 werd de molen verdekkerd. In een bijgebouw werkte een mechanische maalderij, o.m. met een stoommachine.
In 1981-1982 werd de molen volledig hersteld, naar een ontwerp van architect Fernand Weyers uit Sint-Niklaas.
Kort daarop overkwam de molen een ramp. Het elektrisch gelast verdekkerd gevlucht was tijdens een stormnacht in november 1983 gaan draaien. De gietijzeren askop brak af en de binnenroede viel naar beneden. De buitenroede bleef tegen de kap overeind staan. Door een begin van brand werd het vangwiel licht beschadigd. De staande as werd onder de vroeger gelegde as afgewrongen. De schade werd gelukkig in 1985 hersteld. Toch is de molen niet zonder problemen. De muren zijn erg inwaterend gemetseld, zodat er grote vochtproblemen opdoken. Website Witte molen > Deel op Facebook > Witte molen op de kaart >
De naar het stadspark overgeplaatste muziekkiosk van Sint-Niklaas is een bijzonder sierlijke gietijzeren constructie in eclectische stijl, met Moorse inslag in de hoefijzerbogen en neogotische invloed in de met vierlobben en visblazen openg...
Korte stadswandeling van 3 km die ons langs alle bezienswaardigheden en musea van Sint-Niklaas doen stappen. Ook wandelen we even door het Romain De Vidtspark met haar kiosk en Walburgkasteel.
Op het einde wandelen we ook door de belangr...
Dit cultuurhistorisch museum schetst de geschiedenis van Sint-Niklaas en omgeving in drie verhaallijnen die chronologisch op elkaar aansluiten. Zo ontdekt de bezoeker de ontwikkeling van de streek van prehistorie tot vandaag.