TravelTalia logo
België > Waasland > Sint-Niklaas
Be > Waasland > Sint-Niklaas

Vredefeesten

VredefeestenKaart en locatie van Vredefeesten
De Vredefeesten is het topevenement van Sint-Niklaas (België) ter nagedachtenis aan de bevrijding van de stad begin september 1944 op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wat ooit als kleinschalige Bevrijdingsfeesten is ontstaan, is uitgegroeid tot één van de vijf belangrijkste ballonhappenings ter wereld. Het bijzondere aan deze ballonmeeting is dat de ballonnen opstijgen in het centrum (Marktplein) van de stad, waar andere ballonmeetings meestal op open vlakten buiten de agglomeraties vertrekken. Dit is een uniek gegeven in de ballonwereld.

Daarnaast zijn de Vredefeesten tegenwoordig uitgegroeid tot een vredefestival (Villa Pace), met een wereldmarkt, braderijen en optredens van muziekgroepen op de Grote Markt, het Sint-Nikolaasplein, Heymanplein, De Castrodreef en omliggende straten. Sinds 2013 wordt er ook een ballonloop georganiseerd door het centrum van de stad.

Op zondag is er een misviering in de Hoofdkerk ter herdenking van de gevallen oorlogsslachtoffers. Aansluitend is er een optocht naar en bloemenhulde bij verschillende oorlogsmonumenten in de stad en deelgemeenten.

De feesten zijn gespreid over één weekend, normaal het weekend van de eerste zaterdag van september, de toegang is volledig gratis.

Datum: september 2015 (Log in voor de exacte datum)

Website Vredefeesten >
Facebook Deel op Facebook >
Vredefeesten op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Sint-Niklaas! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
De Grote Markt is een marktplein in het centrum van de Belgische stad Sint-Niklaas. Met zijn oppervlakte van 3,19 hectare staat het bekend als het grootste marktplein van België. De goede band tussen de graven van Vlaanderen en de Sint-N...
24/24 en 7/7 0,9 euro eerste uur (overdag) 0.45 euro (avond) Daarna 1,2 euro (dag) of 0,6 euro (avond)
De panden werden opgetrokken in de 17de eeuw, toen het dorp uitgroeide tot de hoofdstad van het Land van Waas. Het parochiehuis was het eerste stadhuis, de cipierage deed dienst als de zetel van de rechtbank.
Het oude neoclassicistische stadhuis brandde, na amper 33 jaren dienst, in 1874 af en werd vervangen door een stijlvol neogotisch gebouw met een belforttoren (1876-1878); het werd ontworpen door de Gentse architect Pieter Van Kerckhove. ...
Onder impuls van pastoor Daniël van Waasmunster richtte de Doornikse bisschop Gosuinus in 1217 een zelfstandige Sint-Nicolaasparochie op, onafhankelijk van Waasmunster. In een oorkonde, gericht aan gravin Johanna van Constantinopel, wees de...
Op het gelijknamige plein in het stadscentrum staat deze monumentale kerk uit de periode 1840-1896. Boven op de toren prijkt een zes meter hoog, verguld Mariabeeld.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!