TravelTalia logo
Frankrijk > Nord-Pas-de-Calais > Valenciennes
Fr > Nord-Pas-de-Calais > Valenciennes

Stadhuis

StadhuisKaart en locatie van Stadhuis
Dit stadhuis heeft een gevel uit 1967 met allegorische standbeelden. Deze zijn het werk van Philippe Joseph Henri Lemaire die ook enkele werken van het Gare du Nord in Parijs voor zijn rekening nam.

Op de top zie je een fronton van Jean-Baptiste Carpeaux. Het is een reconstructie want het origineel viel naar beneden tijdens een brand in 1940.

Volgens enkelen wouden de Duitsers 's nachts eigenlijk het station bombarderen maar vergisten zich.

Facebook Deel op Facebook >
Stadhuis op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Valenciennes! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
De stad Valenciennes bezit nog altijd een reeks zeer originele houten huizen die we alleen tegenkomen in de grote steden van het Scheldebekken, waaraan zij tevens hun naam hebben te danken
De kerk, gewijd aan Sint-Gery, werd begin 13de eeuw gebouw in troubadour-stijl (Romantische gotiek). Vandaag is dit de oudste kerk in Valenciennes. Het belfort uit 1851 werd in 1944 gebombardeerd maar terug in ere hersteld in 1965.
Dit heiligdom werd gebouwd tussen 1852 en 1864 onder toezicht van architect Alexandre Grigny. In 1922 kreeg de kerk de titel Baseliek toegekend door Paus Pius XI
Dit museum voor Schone Kunsten is gebouwd begin 20ste eeuw en was één van de eerste Franse musea die zich specialiseerde op Vlaamse schilderkunst uit de 17de eeuw met grote aandacht voor Rubens.
Het hart van de verdediging van Valenciennes. Zo was de stad op natuurlijke wijze beveiligd voor alle invasies van deze kant. De naam komt van het nabij gelegen klooster.
Vroeger mijnbouwgebied . Er werden twee putten geboord in 1764 maar weer verlaten door de instroom van water. In 1826 wordt de mijnbouw echter weer hervat. De eerste put werd stilgelegd in 1940 en de tweede put in 1949. Dit is na 185 o...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!