TravelTalia logo
Frankrijk > Nord-Pas-de-Calais > Roubaix
Fr > Nord-Pas-de-Calais > Roubaix

La Piscine (museum voor kunst en industrie)

La Piscine (museum voor kunst en industrie)Kaart en locatie van La Piscine (museum voor kunst en industrie)
In het adembenemende decor van het voormalige art-decozwembad, dat in 1932 door A. Baert werd gebouwd, presenteert het Musée d'Art et d'Industrie zijn collectie toegepaste kunsten (tekeningen, textiel, keramiek) en Schone Kunsten.
Website La Piscine (museum voor kunst en industrie) >
Facebook Deel op Facebook >
La Piscine (museum voor kunst en industrie) op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Roubaix! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Renaissance herenhuis met als bouwheer Pierre Catteau. Bij zijn dood wordt het gebouw omgevormd tot gerechtsgebouw en het park opengesteld voor het grote publiek.
Het kasteel is gebouwd in 1878 voor Charles Prouvost en zijn vrouw.
Wateractiviteiten: water aerobics, zwemlessen (volwassenen en kinderen), fobie, baby zwemmen (6 maanden-2 jaar), water tuin, aqua jogging volwassenen .... Entertainment Fitness: senior soft gym, taille, abs, billen, stretching, lichaam b...
In de wijk Epeule, is er altijd wel iets, het eerste licht van de dageraad brengt marktkramen en in de avond het verlichte Le Colisée.
Het station is gebouw in 1842 in opdracht van de Railway Company Lille. Het spoor loopt tussen Valenciennes tot de Belgische grens. Het huidige gebouw werd geopend in 1888.
De gotische Sint-Maartenskerk werd in 1848 verbouwd in neogotische stijl onder architect Charles Leroy. In de kerk bevindt zich een houten retabel van Johannes de Doper, een werk uit Antwerpen.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!