TravelTalia logo
Frankrijk > Nord-Pas-de-Calais > Dunkerque (Duinkerke)
Fr > Nord-Pas-de-Calais > Dunkerque (Duinkerke)

Kapel Notre-Dame-des-Dunes

Kapel Notre-Dame-des-Dunes Kaart en locatie van Kapel Notre-Dame-des-Dunes
Het Museum voor Schonen Kunsten heeft een rijke verzameling met Vlaamse, Hollandse, Franse en Italiaanse schilderijen van 16de tot in de 19de eeuw zoals De aanbidding door de Wijzen van Alessandro Magnasco, De jonge neger van Hyacinthe Rigaud, Noli me tangere van Abraham Janssens of De haven van Duinkerke van Eugène Isabey.

Maar ook meer dan 10.000 natuurhistorische voorwerpen zoals mineralen, opgezette dieren…, veel decoratieve en archeologische voorwerpen waaronder een zeldzame Egyptische met bladgoud bedekte mummie uit het Romeinse tijdperk.

Facebook Deel op Facebook >
Kapel Notre-Dame-des-Dunes op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Dunkerque (Duinkerke)! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Deze achthoekige toren van 30 meter hoog is gebouwd in 1450 en het oudste monument van de stad. De toren werd gebouwd door Jacques Desfontaines. In de 18de eeuw kreeg het een controleplatform voor de haven en in 1814 werd er ook nog eens...
Het belfort van Duinkerke aan het Stadhuis van Duinkerke is één van de twee belforten van de stad. Deze 75 meter hoge klokkentoren werd in 1901 geïnaugureerd door de Franse president Émile Loubet en tsaar Nicolaas II van Rusland.
Op dit terrein vind je verschillende beeldhouwwerken maar ook een bunker en een meer. In het park vind je ook het L.A.A.C. museum.
Het Museum voor Schonen Kunsten heeft een rijke verzameling met Vlaamse, Hollandse, Franse en Italiaanse schilderijen van 16de tot in de 19de eeuw zoals De aanbidding door de Wijzen van Alessandro Magnasco, De jonge neger van Hyacinthe Riga...
In het hart van de Beeldentuin vind je het LAAC. Met een zeer rijke collectie van kunst uit de jaren 1950-1980: Karel Appel, Arman, César, Eugène Leroy, Alfred Manessier, Pierre Soulages, Andy Warhol, Peter Klasen ...
Dicht bij het sxtrand en de pier vind je de tentoonstellingsruimte van Mémorial du Souvenir en dat in de kazematten van het bastion.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!