TravelTalia logo
TravelTalia > Canarische Eilanden > Tenerife

Wat zijn de mooiste stranden van Tenerife?

Op zoek naar het mooiste strand van Tenerife om te zonnen? Een kindvriendelijk strand met wit zand waar het leuk vertoeven is? De beste en bekendste stranden van Tenerife op een rij.

Kies je voor een lavastrand of een mooi wit strand op Tenerife?

Tenerife is van nature een lavarots en de stranden bestaan dan ook uit lava. Om de vele toeristen hun wil te geven, zijn er sinds de jaren '70 stranden aangelegd met wit zand uit de Sahara of andere tropische oorden.

Stranden met de blauwe vlag

Elk jaar worden stranden gecontroleerd op hun voorzieningen  en zandkwaliteit/waterkwaliteit. Als ze aan alle voorwaarden voldoen krijgen ze een blauwe vlag. Voor Tenerife zijn dat de westelijke stranden van Los Cristianos - Playa Americas en de stranden van Costa Adeje.

Playa los Gigantes: bekend strand op Tenerife omwille van het zicht op de kliffen

Dit strand wordt ook wel eens Playa Los Guios genoemd en op het strand met bruin zand kan je genieten van een prachtig zicht op de kliffen (Gigantes).

Beste stranden van Costa Adeje 

Costa Adeje is nog niet zo lang een toeristische trekpleister op tenerife en dat geeft stranden waar goed over nagedacht is bij de aanleg ervan. Costa Adeje kent meer luxe dan andere regio’s op Tenerife en dat komt aan een iets duurdere prijs voor je vakantie. Je krijgt naast luxe ook wel extra rust en aangename zandstranden cadeau. 

We nemen twee mooie stranden onder loep in Adeje en dat zijn Playa de Fañabe en Playa del Duque. Beiden kregen een blauwe vlag. Playa del Duque heeft met haar boulevard en prachtig aangelegd en onderhouden zandstrand een waar filmstergehalte.

Als je wenst kan je ook nog even afzakken naar het strand Paraiso (playa paraiso) ten noorden van Costa Adeje. Het strand ligt rondom het gelijknamige baai met rotsen. 

Witte stranden van Playa de las Américas

Deze eens onbewoonde en onvruchtbare kuststrook naast het stadje Los Cristianos werd in de jaren '60 omgetoverd tot een toeristisch zonneparadijs waar verkleumde Noord Europeanen tijdens de wintermaanden hun portie vitamine D konden opdoen. Nergens op het eiland vind je zoveel luxueuze hotels, glimmende shoppingcentra, spectaculaire recreatieparken, bars en restaurants als in Playa. De meeste stranden in Playa de las Américas zijn aangelegd zijn met geïmporteerd wit zand uit Afrika om het van nature aanwezige zwarte lavazand te vervangen.


Strand voor surfers: Playa El medano


Dankzij de passaatwinden is Tenerife een paradijs voor surfers, met bijna permanent winderige stranden en perfecte golven, maar de beste surfspot is het strand El Medano. De badplaats ligt aan de opvallende rots, Punta Roja. Aan dit lavastrand wordt gesurft, gebodyboard, geparasurft, gewaterskiet en gejetskied dat het een lieve lust is en dikwijls worden ook internationale surfwedstrijden georganiseerd.

Playa de las Teresitas: één van de mooiste stranden van Tenerife

Breed strand met wit zand, palmbomen en kokosbomen dat werd aangelegd in 1973. Het fijne witte zand van Playa de las Teresitas werd aangevoerd uit de Sahara en voor de kust werd een beschermend rif gebouwd waardoor de zee er heerlijk rustig is.

Familiestrand Playa El Comison: kindvriendelijk


Playa el Comison is een mooi strand waar het rustig is en je heerlijk kunt genieten met kinderen. Je kan hier een bedje huren of gewoon op je handdoek gaan liggen. Er is steeds een redder aanwezig en je kind kan spelen in het wit zand. Door de omliggende golfbrekers is de zee hier ook héél rustig. Leuk is ook dat je aan de promenade ijsjes en drankjes kan kopen.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Tenerife! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!