TravelTalia logo
TravelTalia > België > Antwerpen

Winkelen in Antwerpen (winkelstraten, winkelcentra en koopzondagen)

Van alle kunststeden in Vlaanderen, heeft Antwerpen de meeste troeven in handen voor de winkelende toerist. Antwerpen is niet voor niets bekend als modestad. Openingsuren, winkelstraten en winkelcentra en koopzondagen.

Winkelstraten in Antwerpen

Antwerpen is op de eerste plaats een winkelstad dat je ontdekt via de vele winkelstraten. Gelukkig liggen er ook enkele winkelcentra dicht bij deze winkelstraten zodat je op enkele seconden kan schuilen als het slechter weer wordt.

Beginnen doen we, hoe kan het ook anders, met de Meir. De Meir is een van de grootste winkelwandelstraten van België. In de historische gebouwen zijn zowat alle grote internationale winkelketens vertegenwoordigd. Ook ‘de weg naar de Congoboot’ liep hierlangs, de verkeersas die van het Centraal Station naar de Scheldekaaien liep, waar de grote passagiersschepen aanmeerden die naar het vroegere Belgisch Congo voeren.

Ben je echter op zoek naar de exclusieve modescene van Antwerpen moet je richting Zuid en de Nationalestraat waar je de Modewijk treft. Als afwisseling vind je hier ook enkele grote internationale namen. Ook de Lombardenstraat en Steenhouwersvest worden tot het ‘Life Style Mekka' van Vlaanderen gerekend. Niet overal moet je diep in je portemonnee tasten voor een unieke outfit. Je vindt hier immers ook leuke vintageshops

Winkelstraten en winkelcentra van Antwerpen op kaart en in een lijst >

Winkelcentra in Antwerpen 


Antwerpen moet het vooral hebben van haar vele winkelstraten maar er zijn toch enkele winkelcentra die je moet binnenstappen.

Eerst en vooral is er het winkelcentrum de Stadsfeestzaal dat grenst aan de winkelstraat bij uitstek De Meir. Eind 2007 opende het gerenoveerde gebouw opnieuw zijn deuren als winkelcentrum. Rond het ruime binnenplein met de enorme glazen koepel vind je enkele exclusieve winkels terug, verschillende eetgelegenheden en een trendy champagnebar. 

Op je shoppingtrip mag ook zeker het Century Shopping Center niet ontbreken. Met 36 zaken zoals Bart Smit, Blokker, Versato, Benetti en Kipling onder één dak in hartje Antwerpen is Century Center meer dan ooit de aangewezen keuze voor wie gezellig en gevarieerd wil winkelen.

Als laatste nemen we nog de Nieuwe Gaanderij onder de loep. Deze overdekte passage ligt centraal in het oude centrum en verbindt de Huidevetterstraat met de Korte Gasthuisstraat. Héél leuk om dit ook even mee te pakken.

Winkelstraten en winkelcentra van Antwerpen op kaart en in een lijst >

Wanneer zijn de winkels open in Antwerpen


De meeste winkels openen rond 10 uur en sluiten iets voor 18 uur hun deuren. Heb je geluk dan is het om 19 uur maar dat zal al even zoeken worden. De voorgestelde tijden gelden enkel van maandag tot en met zaterdag. Op zondagen en feestdagen zijn zo goed als alle winkels dicht behalve op koopzondagen. Meer info over koopzondagen in Antwerpen hieronder.

Hou er wel rekening mee dat joodse winkels niet open zijn op zaterdag vanwege de sabat.

Winkelen in Antwerpen op zondag

Nog niet zo lang geleden was het in België verboden om je winkel te openen op zondag tenzij je winkel aan tal van regeltjes voldeed. Dit veranderde toen het oude stadscentrum van Antwerpen erkend werd als toeristisch centrum. Nu kunnen winkels zonder problemen de deuren openen op de eerste zondag van elke maand tijdens de eindejaarsperiode of soldenperiode (wintersolden en zomersolden) ook nog enkele zondagen extra.


De meeste winkels openen op een koopzondag rond 10/11 uur en bijna alle winkels blijven open tot 18 uur.

Volgende straten doen mee aan de koopzondagen in Antwerpen: De Keyserlei, Meir, Diamantwijk, Wilde Zee, Modebuurt, Hoogstraat, Kloosterstraat, Schuttershofstraat, Huidevettersstraat, Kammenstraat, Groenplaats en het Zuid.

 

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Antwerpen! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!