TravelTalia logo
TravelTalia > Caraïben > Curaçao

Waarom kiezen voor het Caribisch eiland Curaçao?

Als men denkt aan de Caraïben denkt men vooral aan Jamaica, Dominicaanse Republiek of Cuba. Maar Curaçao is terecht aan een opmars begonnen. In dit artikel enkele stevige argumenten waarom je kiest voor Curaçao.

Vlot op reis vanuit België en Nederland

Om af te reizen naar Curaçao heb je enkel een geldig paspoort nodig (ook voor de kinderen). Zo simpel is het. 

Wel moet je over een geldig retourticket of doorreisticket beschikken maar als je je reis boekt hebt je dit automatisch. Als je aankomt Op Curaçao kan het zijn dat men vraagt waar je zal verblijven. JE dient dan te zeggen welk hotel of appartement je tijdens je vakantie gebruikt.

De officiële munteenheid van Curaçao is de Antilliaanse gulden (Ang) die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. We raden aan om lokaal geld af te halen via een bankautomaat of voor je afreis een klein bedrag (200 tot 300 euro ) om te wisselen. 

Ook in Curaçao wordt betalen met creditkaart vrij gewoon maar aangezien dit voor lokale handelaren niet goedkoop is, zijn er in veel handelszaken en restaurants minimum bedragen om te betalen met je creditkaart.

De meeste vluchten vertrekken vanuit Amsterdam en het is ongeveer 9 uur vliegen.
Er is een tijdsverschil van 5 uur (zomertijd)

Goedkope pakketreizen en goedkope lastminutes

Reizen naar een exotisch eiland hoeft niet bijzonder duur te zijn. Het is natuurlijk geen lowcost maar voor minder dan 700 euro per persoon kan je al een lastminute vinden richting Curaçao en wil je zekerheid dan reken je op ongeveer 1.000 euro per persoon. Vroegboekkortingen of andere promoties niet inbegrepen.

Klik hier voor lastminutes in Curaçao

Klik hier voor hotels in Curaçao of hotel + vlucht (pakketreis)

Altijd lekker weer zonder drukkend te zijn

Het weer op Curaçao is perfect te noemen. Steeds rond de 30° Celsius en een lekkere zwoele wind.
Voordeel is dat het weer stabiel is het volledige jaar door. Enkel tussen september en december heb je wat meer kans op een bui. Je hoeft dus je vakantie niet aan te passen aan het weer. Je gaat wanneer je vakantie kan nemen op je werkt.

Nederland met een exotisch tintje

Het feit dat Curaçao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden vind je al vlug enkele aanknopingspunten met Nederland. Zo kan je bijvoorbeeld op veel plekken gewoon Nederlands spreken en  in Willemstad vind je vele verwijzingen naar het Oud-Holland.

Eten doen we dan weer in Pleincafe Wilhelmina of het Eetcafé De Buren. 

Ook aanwezig is de Amerikaanse cultuur zoals KFC en MC Donalds maar deze overheerst het straatbeeld totaal niet. 

Tropische kwaliteit bij huiselijk comfort 

Op Curaçao vind je het comfort dat je thuis gewoon bent en dit aan een héél aantrekkelijke prijs. Gratis wifi is in de meeste hotels standaard en de kwaliteit van het eten is onberispelijk. JE kan dus met een gerust hart de marktjes afschuimen voor vis, vers fruit of groenten. 

Het water dat je gebruikt is gefilterd zeewater. Dit is een duur proces dus wordt zuinig omspringen met drinkwater echt wel op prijs gesteld. Je zal merken dat dit drinkwater een andere smaak heeft dan bij ons maar perfect drinkbaar is. Het is gewoon zo dat in België en Nederland mineralen en een lichte hoeveelheid chloor aanwezig is. Op Curaçao is deze samenstelling anders.

Gezellige drukte rond Willemstad en tropische genieten aan stranden

Als je naar Curaçao op vakantie gaat is dit in de eerste plaats omwille van het tropisch klimaat waar je elke dag kan van genieten. Watersport, zwemmen, zonnen en gewoon lekker niets doen is één van de belangrijkste bezigheden van toeristen op dit zonovergoten eiland met haar witte stranden. 

Wil je echter wat gezelligheid opzoeken dan kan je in Willemstad marktjes bezoeken en langs de Handelskade kuieren.

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Curaçao! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!