TravelTalia logo
TravelTalia > Spanje > Andalusië > Malaga
Sp > Andalusië > Malaga

Top bezienswaardigheden in Malaga

Een greep uit de vele bezienswaardigheden dat Malaga rijk is want volgens een opgraving aan de Guadalhorce zou De stad reeds 11 eeuwen voor Christus een nederzetting gehad hebben. Zeker is dat de Romeinen, Germanen en Moren elk hun eigen bezienswaardigheden achterlieten in Malaga...

In dit artikel laten we de musea in Malaga en de stranden van Malaga voor wat ze zijn en gaan we de geschiedenis induiken op zoek naar bezienswaardigheden die we nu nog kunnen aanschouwen in Malaga. 

Romeinse overheersing in Malaga: Romeinse bezienswaardigheden in Malaga

In de 6de eeuw voor Christus wordt Malaga veroverd door de Carhagers die over de stad heersten tot in het jaar 218 voor christus de Romeinen de stad in handen nemen. De Romeinen creëerden vele belangrijke bouwwerken in Malaga waaronder de haven en het Romeinse theater. Málaga kreeg in deze periode ook haar officiële stadsrechten.

Germanen en Visigoten

Aan het succes gedurende de Romeinse tijd in Málaga kwam een abrupt einde in het jaar 411, toen de stad werd veroverd door de Germaanse Visigoten. In de 6e eeuw probeert keizer Justinianus I van het (Oost)-Romeinse Rijk het oorspronkelijke Romeinse Rijk te herstellen en herovert onder andere Málaga op de Germanen. In het jaar 623 komt de stad weer in Visigotische handen.


De Moren grijpen de macht: Moorse bezienswaardigheden in Malaga


In de 8e eeuw werd het grootste deel van het Iberisch Schiereiland veroverd door de Moren. Vanaf dat moment maakte ook Málaga deel uit van het islamitische rijk Al-Andalus, en de stad kreeg de naam “Malaqah”. Aan het begin van de 11e eeuw werd het kalifaat Córdoba, waar ook Málaga bij hoorde, verdeeld in 40 verschillende ‘taifarijken’. Málaga werd nu de hoofdstad van haar eigen rijk, “Rayya”, een onafhankelijke deelstaat van het Moorse rijk. 

In het jaar 1348, toen de rest van Europa kreunde onder een grote pestepidemie, werd in Málaga het Alcazaba en het Kasteel op Gibralfaro afgewerkt, de twee belangrijkste bezienswaardigheden van de Moren in de Malaga.

Reconquista: Katholieke bezienswaardigheden in Malaga

Tijdens de Reconquista in de 15de eeuw, oftewel de herovering van het land door de Spaanse katholieke koningen, verdedigde de Moren in Malaga zich fel en het duurde tot de Spaanse leger de oogst verwoeste en watertoevoer afsneed alvorens de stad ook in Spaanse handen kwam. Uit deze periode komen de vele kerken dat Malaga rijk is. 


Enkele belangrijke kerken zijn

Andere bezienswaardigheden in Malaga


Een gebouw of monument hoeft niet altijd eeuwen oud te zijn om een bezienswaardigheid te zijn. Neem bijvoorbeeld de La Malagueta/ Plaza de Toros. Deze arena is gebouwd als een zestienhoek in neo-moorse stijl en vormt een beschermd monument.

Stadswandeling in Malaga of gewoon een fiets huren


Alle bezienswaardigheden zien op één wandeling zonder al te ver te moeten stappen? Dat kan met onze stadswandeling in Malaga van ongeveer 5km. Je kan zelf kiezen of je de beklimming naar Castillo de Gibralfaro laat vallen in je wandeling of niet.

Ook een fiets huren in Malaga is geen slechte optie. Er is wel een klein gebied dat enkel voorzien voor voetgangers maar voor de rest is het aangenaam fietsen en de stad doet grote inspanningen om fietsers in alle veiligheid en rust te laten verkennen.

Alle bezienswaardigheden van Malaga (ook op kaart)

Facebook Deel op Facebook >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Malaga! Wordt gratis lid >
TravelTalia Magazine

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!