TravelTalia logo
Belgiƫ > Brugse Ommeland > Beernem
Be > Brugse Ommeland > Beernem

Beverhoutsveld

BeverhoutsveldKaart en locatie van Beverhoutsveld
Omstreeks 1845 werd het gebied, dat 483 hectare groot is, in cultuur gebracht. We treffen er op vandaag de typische landwegen met populierenrijen die het gebied doorkruisen aan. Voordat het gebied omgezet werd in akkers en weilanden werd het gebruikt als weideplaats voor het vee van de omwonenden of de aanborgers. Aan de rand van dit gebied vinden we onder meer de Beverhoutsveldkapel en het Blauw Kasteel terug. Het Beverhoutsveld is ook bekend van de zogenaamde Slag op het Beverhoutsveld.

Het was een belangrijke fase in de opstand van Gent o.l.v. Filips van Artevelde tegen Lodewijk II van Male, graaf van Vlaanderen.

Het kanaal Gent-Brugge behoort tot de oudste scheepvaartwegen van het land. Tussen Brugge en Beernem werd hiervoor een natuurlijke waterloop, de Zuidleie of Brugse Leie uitgediept. Het was om dit kanaal dat de Bruggelingen en Gentenaars slaags raakten.

Facebook Deel op Facebook >
Beverhoutsveld op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Beernem! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Hoeve Ter Leyden is een oude hoeve, die dateert uit de 17de eeuw. De schuur zou nog een eeuw ouder zijn. Het gebouw en de site zijn beschermd als monument en als dorpsgezicht.
Het voormalige gemeentehuis, dat na verbouwingswerken aan een ouder schepenhuis in 1752 zijn vorm kreeg.
Ryckevelde is een domein van 120 ha op grondgebied van Assebroek en Sint-Kruis (deelgemeenten van Brugge), Sijsele (Damme) en Oedelem (Beernem). Een deel is militair domein, het kasteel biedt onderdak aan Ryckevelde vzw, beweging voor Europ...
Wandeling door het domein Ryckevelde (deels beschermd natuurgebied). We passeren onder meer het kasteel, stappen door bossen en langs enkele omliggende weilanden. Dit is waar het Brugse Ommeland voor bekend is.
Langs het water loopt een lange strook met parkeerplaatsen waar je de auto gratis kwijt kan. Reken wel dat het niet eenvoudig is om een plaatsje te vinden en dat het een goed kwartier stappen is richting historisch centrum.
Lippensgoed-Bulskampveld is een 232 ha groot provinciaal groengebied in de Belgische gemeente Beernem. Het domein sluit aan bij een 280 ha groot natuurgebied met de Vagevuurbossen in beheer van het Vlaams Gewest. Het domein bestaat uit r...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!