TravelTalia logo
België > Antwerpse Kempen > Kalmthout
Be > Antwerpse Kempen > Kalmthout

Arboretum Kalmthout

Arboretum KalmthoutKaart en locatie van Arboretum Kalmthout
Adres: Heuvel 8, 2920 Kalmthout
Het Arboretum Kalmthout te Kalmthout is één van de oudste en meest gevarieerde bomen- en plantentuinen in Vlaanderen.

Coniferendreef.De kwekerij van Charles van Geert lag rond 1850 aan de basis van dit arboretum. Van Geerts opvolgers, Antoine Kort en Robert & Jelena de Belder zorgden voor een uitbreiding met vele zeldzame houtige gewassen.

De kracht van Arboretum Kalmthout is de eigenheid waarmee de wetenschappelijke plantencollectie in de architectuur van de tuin is opgenomen. De schikking van de bomen en planten is zo opgevat dat het gehele jaar door men geniet van een afwisseling van kleuren en geuren.

Het vroegere zomerverblijf van Van Geert, het Vangeertenhof, is een parkvilla die werd gerenoveerd en dienst doet als tentoonstellings- en evenementenruimte.

het arboretum en het VangeertenhofBinnen de rijke plantenverzameling zijn de toverhazelaars het meest beroemd. In januari en februari vinden de Hamamelisfeesten plaats om de unieke winterbloei van de oude en breed uitgegroeide toverhazelaars te vieren.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conservation International, een non-profitorganisatie die botanische tuinen samen wil brengen in een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten.

Website Arboretum Kalmthout >
Facebook Deel op Facebook >
Arboretum Kalmthout op de kaart >
wandelingen & reisgidsen? Ook in Kalmthout! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Leuk alternatief als je reeds de heide bezocht hebt of als je sowieso eens de andere kant van de Kalmthoutse Heide wenst te ontdekken. Ook hier zijn wandelschoenen en een flesje water aan te raden. We parkeren in de verbindsstraat maar g...
Op deze wandeling ontdekken we de diversiteit van de Kalmthoutse Heide: natte heide, open zand, vennen en bossen. Goede wandelschoenen en een flesje water zijn geen overbodige luxe.
Het Bijenteeltmuseum bevindt zich in een modern gebouw grenzend aan de Kalmthoutse Heide. Je wordt er binnengeleid in de wondere wereld van was, honing en ijverige zoemertjes.
Een heidelandschap is een halfnatuurlijk landschap. Dit wil zeggen, dat zonder het ingrijpen van de mens in de natuurlijke processen, de heide als biotoop zou verdwijnen. Om de heide te behouden en verbossing tegen te gaan, moeten bepaalde ...
Het complex werd gebouwd in opdracht van bakker Frans De Medts die eerder zowel de Stenen Molen te Brecht als de Buitenmolen te Berendrecht had geprobeerd te kopen. In Wildert kocht hij een twee eeuwen oude hoeve aan, en 5 mei 1980 werd een...
De Uitlegger is een park op de grens van Kapellen en Brasschaat. Het grenst in Kapellen aan de Heidestraat-Zuid. In Brasschaat grenst het aan de Sionkloosterlaan. Zowel aan Kapelse kant als aan Brasschaatse kant zijn er parkeerplaatsen voor...

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!