TravelTalia logo
België > Picardisch Wallonië > La Louvière
Be > Picardisch Wallonië > La Louvière

Wandeling langs het Hellend Vlak van Ronquières (8,7KM)

Kaart en locatie van Wandeling langs het Hellend Vlak van Ronquières (8,7KM)
Wandeling langs het Hellend Vlak van Ronquières (8,7KM) Adres: ravel 3 150, Ronquières
We stappen flink de natuur rond Ronquiéres in. Ronquirés is vooral gekend voor haar Hellend Vlak maar ook het Ancien Canal mag er wezen.

We wandelen dus eerst vanuit Ronquirés langs het Ancien Canal en dan door de velden naar het Hellend vlak.

Om veiligheidsredenen kan je niet volledig langs het hellend vlak wandelen maar we kunnen gelukkig de iets grotere weg vermijden door een rustige zijweg te nemen. Op het einde nemen we nog een kleine lus om het gevaarte van dichtbij te bewonderen. Als je wat geluk hebt, zie je ook nog een binnenschip bijna 100 meter hoger getrokken worden.

Facebook Deel op Facebook >
Wandeling langs het Hellend Vlak van Ronquières (8,7KM) op de kaart >
Hoogteprofiel
89 Hoogtemeters
Meer
Downloads voor Wandeling langs het Hellend Vlak van Ronquières (8,7KM)
wandelingen & reisgidsen? Ook in La Louvière! Wordt gratis lid >
Ontdekken In de buurt
Het hellend vlak van Ronquières is een scheepslift nabij het Belgische dorpje Ronquières. Het is een hellend vlak op het Kanaal Charleroi-Brussel. Het overbrugt het hoogteverschil met het Henegouws Plateau. Op 9 maart 1957 stemde de Belg...
Het Kasteel van Écaussinnes-Lalaing is een kasteel in Écaussinnes-Lalaing in de Belgische provincie Henegouwen. Het historische dorpje Écaussinnes-Lalaing wordt gedomineerd door deze burcht, in de 12de eeuw gebouwd op een rots. De burcht...
De Smederij & Museum of de "Smederij van het Geluk" is de laatste overlevende van 8 smederijen die destijds actief waren in het dorp. Ze toont de sfeer van het werk dankzij de verschillende uitrustingen.
Het Kasteel van Seneffe (Frans: Château de Seneffe) is een 18e-eeuws gebouw in Seneffe in de Belgische provincie Henegouwen. In het château is het Museum voor Zilversmeedkunst (Musée de l'Orfèvrerie de la Communauté française) ondergebracht...
Leuk en gezellig dorpje die het moet hebben van zijn Schandpaal en watermolen. Perfect doel met de fiets of een korte tussenstop als je met de wagen onderweg bent.
Deze parking is eenvoudig te bereiken en ligt aan punt waar acht dreven samen komen. Vandaar de naam nvdr. Rij sowieso via de E19 - R0 want sinds 2015 is er geen doorgang meer via het noordelijke deel van het Hallerbos.

© TravelTalia | Vakantiemakers | Cooky Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL
logo
X
TravelTalia gebruikt cookies om je een zo goed mogelijke ervaring te geven. Meer informatie > Ik snap het!